Instantný kávovinový nápoj, obsahujúci extrakt zo zelenej kávy
Dostupnosť: | Skladom |
Výrobca: | D N M company s.r.o. |
Kategória: | Zelená káva 50g DNM |
EAN: | 8906001430049 |
Zelená káva je lahodný instantný prírodné kávovinový nápoj, obsahujúci extrakt zo zelenej kávy, ktorý je určený nielen pre priaznivcov zdravého životného štýlu. Zelená káva DNM je zdravým variantom klasickej čiernej kofeínovej kávy. Lahodná príchuť cappuccino.
*bezkofeínová
Zloženie (100g): Čakanka lekárska (Cichorium intybus) 91g, extrakt zo zelenej kávy (Coffee arabica) – 5g, Punarnava (Boerhaavia diffusa) - extrakt 2g, extrakt prírodnej arómy cappuccino - 2g
Dávkovanie: 1 šálku pripravenú podľa návodu max. 4x denne.
Návod na prípravu: 1/4 až 1/2 čajovej lyžičky kávovinovej zmesi na 1 šálku (150ml) nápoja - nasypte do šálky a zalejte z 2/3 horúcou vodou. Zvyšnú 1/3 dolejte horúcim (ale nie vriacim) mliekom a podľa chuti doslaďte. Nesypte zmes do šálky s mliekom či vodou.
Skladujte: pri izbovej teplote na suchom mieste, mimo dosahu detí.
Upozornenie: nie je vhodné pre deti a tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy. Nenahrádza lieky ani lekársku starostlivosť.
Krajina pôvodu: India.
Obsah balenia: 50g (50 šálok)
Máte radi pravú zelenú kávu?
Radi by ste ochutnali lahodnú kávu tak trochu inú?
Chcete pohostiť svojich priateľov netradičným nápojom?
Viete, že môžete upiecť výborný dezert, či linecké koláčiky ochutené zelenou kávou?
Pili ste niekedy kávu s príchuťou vanilky, škorice, kardamónu či kokosu?
V tom prípade ochutnajte náš prírodný lahodný kávovinový nápoj vhodný na každý deň, ktorý je určený nielen pre Vás, priaznivcov zdravého životného štýlu, ktorí nechcete prísť o úžasné chvíle strávené so šálkou dobrej kávy. Zelená káva DNM je zdravým variantom klasickej čiernej kofeínové kávy.
Základom je čakanka a do nej je pridaný extrakt zo zelenej kávy, teda zo zŕn nepraženej zelenej kávy Coffee arabica. Výrobným procesom, je však extrakt zbavený kofeínu a potom sú pridané prírodné arómy škorice, vanilky, kokosu či kardamónu. Samozrejme ponúkame zelenú kávu aj čistú, bez vyššie spomínaných príchutí.
Kávu možno pripraviť klasickým spôsobom, ale aj ako Latte, Cappuccino, Macchiato alebo všetkými milované Frappé.
AKO NA TO?
Príprava klasickej kávy a espressa:
Do šálky nasypte 1/2 čajovej lyžičky zelenej kávy, zalejte horúcou vodou ideálna je teplota 90 °C. Potom podľa chuti môžete prisladiť. Ak chcete espresso, pridajte do šálky 1/3 mlieka, či smotany. Podáva sa v optimálnom množstve 30ml v šálke. Ak si k príprave espressa vyberiete kávu s príchuťou vanilky, škorice, kardamómu alebo kokosu - lahodné espresso je na svete.
Príprava Macchiata:
Do vysokého pohára dajte 1/3 mlieka a vyšľahajte až po okraj. Rozmiešajte 1/2 čajovej lyžičky kávy v 100ml horúcej vody a pomaly vlievajte do napeneného mlieka.
Príprava Cappuccina:
Pripravíme espreso. A potom pomocou šľahania vytvoríme penu z mlieka. Nemá sa používať mlieko plnotučné, ktoré vo finále zastiera chuť kávy a nesmie sa priviesť k varu. Správne sa používa mlieko studené, ktorého pena dlhšie vydrží a je aj chutnejšie, avšak jeho vyšľahanie trvá príliš dlho a preto sa používa mlieko predhriaté. Na naše espreso vám odporúčame kávu so škoricovou príchuťou.
Príprava kávy Latte:
Z vody a kávy pripravíme silné espresso. Mlieko si ohrejeme, osladíme vanilkovým cukrom, a keď je horúce, odlejeme polku do vyššieho pohára. Po lyžičkách pridávame pripravené espresso tak, aby sa s mliekom nezmiešali. Druhú časť mlieka našľaháme šľahačom do jemnej peny, ktorou doplníme pohár až po okraj. Pre Caffé latte je opäť vhodná káva s príchuťou škorice. Podávame s dlhou lyžičkou a slamkou.
Príprava Frappé:
Pripravte espresso zo svojej obľúbenej kávy, pridajte 150 ml mlieka, niekoľko kociek ľadu a cukor podľa chuti. Ingrediencie pretrepte v šejkri alebo rozmixujte. Servírujte opäť vo vysokých pohároch so slamkou.
Pre výraznejšiu chuť kávy môžete mlieko nahradiť ľadovú drťou.
Túžite po ešte väčšej dávke ľadového osvieženia? Na dno pohára dajte jeden či dva kopčeky svoje obľúbenej zmrzliny, pohár pred podávaním ozdobte šľahačkou (najlepšie domácou). A potom už len opäť - dobrú chuť!
A nakoniec niečo originálne, upečte svoj obľúbený dezert, linecké koláčiky a ochuťte ho zelenou kávou s príchuťou kokosu, škorice, vanilky alebo kardamónu.
Lahodné tvarohovo-kávové rezy:
Korpus:
Plnka:
Zmiešame olej, vodu, kávu, orechy a múku s kypriacim práškom. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy (18 x 24cm alebo tortová forma 22cm) a pečieme v rúre predhriatej na 180°C cca 25 minút - vyskúšame špajdľou, cesto sa na ňu nesmie lepiť. Hotový korpus necháme vychladnúť, potom ho prekrojíme.
Z mlieka, pudingu a kávy si uvaríme hustý puding, ktorý preložíme do misky, zakryjeme mikroténovým vrecúškom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho vyšľaháme s práškovým cukrom a nakoniec vmiešame aj tvaroh a smotanu.
Jeden diel korpusu necháme vo forme a nanesieme na naň väčšiu polovicu plnky, rovnomerne rozotrieme a zakryjeme druhým dielom korpusu. Ten potom potrieme zvyšnou plnkou a dáme vychladnúť a odležať do chladničky - najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním ich môžeme posypať kakaom, strúhanou čokoládou, mletými orechmi ..., alebo odležané rezy nakrájame a až na tanieriku dozdobíme šľahačkou alebo čokoládovým toppingom.
Distribútor na Slovensku:
ARUN company s.r.o., Mládeže 361, Mošovce 03821;
email: arun@arun.sk; www.arun.sk
Infolinka: +421 (0) 948 415 285